Menu
Your Cart

Returnări produs

POLITICA DE RETURNARE A PRODUSELOR

Atentie! Politica de returnare face referire doar la produsele achizitionate online, livrate prin curier si nu la cele cumparate din magazinele noastre fizice. Nu se pot returna produsele comandate online care sunt ridicate direct din magazin.

Atentie ! Legea permite drept de retur doar pentru persoanele fizice.

Atentie! Daca va ganditi sa returnati produsul, NU il utilizati! NU puteti utiliza produsele pe care le-ati primit, inainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vanzare-cumparare. Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinati produsul asa cum ati face-o intr-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuita.

Conform legislatiei aplicabile (OUG 34/2014), produsele achizitionate se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care le-au insotit), in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor in termenul de 14 zile prevazut de lege se va face pe cheltuiala Clientului, prin intermediul oricarei societati de curierat rapid.

Atentie! Nu vor fi acceptate coletele cu ramburs sau livrare prin Posta Romana.

Rambursarea contravalorii produsului acceptat la retur se va face in termen de 14 zile calendaristice de la receptia produsului.

Coletele care prezinta ambalaje deteriorate, sparte, incomplete, sau sunt expediate cu Ramburs si/sau plata cheltuielilor de transport la destinatie, vor fi refuzate.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauza se aplica conf. actelor normative in vigoare, in cazul achizitionarii de produse din acest site, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in lege, referitoare la " Diminuarea valorii produsului" ce poate ajunge pana la 100% in cazul produselor utilizate ce nu mai pot fi valorificate din cauza urmelor de montaj sau uzura.

Produsele comandate prin comenzi speciale, externe, pentru care s-a solicitat avans si care au fost aduse la solicitarea clientului, nu se pot returna. Pentru produsele comandate cu avans la care clientul renunta din varii motive, vanzatorul poate retine pana la 100% din avansul inaintat de client.

Pentru produsele ce contin componente electronice, ne rezervam dreptul de a accepta returul doar dupa trimiterea si expertizarea lor in service.

Nu se accepta la retur:
• Produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice, produsele carora le lipsesc accesorii;
• Produsele ale caror etichete de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
• Produse ce au fost furnizate conform unor specificatii speciale ale clientului (modele customizate);
• Produsele folosite, zgariate, deteriorate sau incomplete, cu urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa; in acest caz, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri dovedite conform legislatiei specifice;
• Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale;
• Piesele/produsele care prezinta urme de uzura, montaj, vopsire, sudura;
• Produsele aflate in colete ce au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport.

Cum se returneaza produsele:

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat, cu toate accesoriile si impreuna cu ambalajul nedeteriorat.

Pasul 1: Se completeaza si se transmite Formularul de retur pe care-l gasiti mai jos. Se obtine astfel un Nr.de retur.
Pasul 2: Produsele se vor returna prin serviciile de curierat rapid, fara a opta pentru serviciul ramburs .

Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

1.Expeditor : Nume/Prenume
Adresa : Strada, Nr., Oras, Judet
Telefon:……………………………………

2.Destinatar : S.C. RAC 74 IMPEX S.R.L. - Departament Service
Adresa : Oras Tulcea, Str.Barajului Nr.36C, Jud.Tulcea

3.Numar Retur: *(numarul comunicat in momentul completarii formularului de la punctul 1).
In colet, pe langa produsul de returnat, trebuie sa introduceti: Certificatul de garantie in original si o copie a facturii de achizitie , iar pe colet trebuie sa mentionati, obligatoriu, Nr. de retur obtinut la completarea formularului de retur pe site-ul www.rdbeco.ro .

Rambursarea banilor/inlocuire produs:

Dupa ce produsele au fost acceptate la retur, rambursarea banilor se va face intr-un cont bancar mentionat de client in formular, in termen de 14 zile calendaristice de la receptia produsului.

Inlocuire sau restituire contravaloare: In functie de optiunea cumparatorului, banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 14 zile de la primirea produsului de catre SC RAC 74 IMPEX SRL in contul indicat la completarea formularului.

In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret se va returna. SC RAC 74 IMPEX SRL va trimite produsul solicitat la schimb, numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial.

Pentru efectuarea transferului bancar trebuie sa specificati numarul contului IBAN, Numele Bancii, numele titularului si CNP-ul. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 14 zile de la acceptarea returului.

Restituirea contravalorii produselor returnate se poate face si in numerar, la predarea produselor la unul dintre sediile noastre.

Formular de Retur
Informații produs
 
WhatsApp